SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ALINGSÅS TENNISKLUBB
Sedan 1919

Trygg tennis

Alingsås TK är en klubb för alla, oavsett och ålder och förutsättningar, ges möjligheter att utvecklas som tennisspelare. Alingsås TK vill vara en arena för gemenskap och spelglädje och där alla samspelar för varandras bästa. Tennis är kul! Vi har kul tillsammans. Vi hjälper och
uppmuntrar varandra att utvecklas både som tennisspelare och individer. Genom insatser för de unga, med tränarinsatser från äldre ungdomsspelare och engagerade vuxna, skapas den bästa starten för ett långt tennisliv.

 

Aktiviteter som stärker föreningens värdeskapande arbete:
• Lägerverksamhet i form av uppstudsläger där barn i åldrarna 8-14 umgås under lättsamma former, med inslag av både tennis och andra happenings, för att stärka gemenskapen mellan barnen och tryggheten med tränare och engagerade föräldrar.
• Föräldramöten med regelbundenhet för att både informera om klubben, men också sätta tonen för dialog och samverkan och uppmuntra till delaktighet och engagemang i barnens tennis.
• Sommaravslutning med fokus på tennisglädje och gemenskap, där resultat både i spel och träning och FairPlay uppmuntras och uppmärksammas med priser.
• Mellanmålsservice i hallen, liksom caféverksamhet på lördagar är insatser som skapar mervärde och uppmuntrar till att vara i tennishallen även när det inte tränas på banorna.
• Roliga interna turneringar som går över generationer och förmågor och som jämnas ut av ett handikappsystem är exempel på värdeskapande arrangemang som klubben ordnar.

Klubbens ambition och förväntansbild
• Vi är en klubb som är öppen för alla, oavsett kön, ålder, religion, eller nationalitet. Vi finns på alla nivåer - för de som vill bedriva en elitsatsning och för de som spelar tennis för motions- och nöjes skull.
• Vi bedriver både en tävlingsverksamhet med en ambitiös ansats och en mer social motionsverksamhet där alla är välkomna. Vi skapar förutsättningar för att kunna satsa på sin tennis i Alingsås TK. Genom en öppen och genuin miljö med välutbildade ledare skapar vi
möjlighet och förutsättningar för att fostra bra tennisspelare och medmänniskor.
• Genom Sportmannaskap och Fair play, både på och utanför banan är vi vårt ”bästa jag”. Vi uppträder trevligt och ”gentlemannamässigt”. Var och en har ett personligt ansvar för både sin träning och sitt uppträdande. Det innebär också ett ansvar för sina egna och klubbens
ägodelar. Ambitionen ska vara att alltid göra mitt bästa både på plan och utanför.
• Vi visar hänsyn och respekt för alla. Det innebär också att vara ärlig och visa uppskattning för bra prestationer.

Läs mer om hur Svenska Tennisförbundet jobbar med Trygg Tennis:
Trygg tennis

Riksidrottsförbundet och BRIS initiativ för en tryggare barn- och ungdomsidrott:
Barnens spelregler

Player School för ett schysst matchspel:
Player School

Kontakt

Om du upplever otrygghet inom Alingsås tennisklubb kan du alltid kontakta oss. Antingen via mail styrelsen@alingsastk.nu eller via föreningens fysiska brevlåda vid kansliet i tennishallen. Om du kontaktar oss via den fysiska brevlådan kan du vara helt anonym. 

 
Våra sponsorer