Tävlingar

ATK arrangerar under ett verksamhetsår följande tävlingar:

Klubbtävlingar för ATK:s träningselever

ATK´s Davis Cup skola Spelas under våren och är en lagtävling för Tennisskolans elever mellan 8-11 år.

La Liga Spelas under sommaren och är bl.a till för att få ATK:s träningselever att spontanspela. Segrare blir den som spelat flest matcher under sommaren.

Klubbtävlingar för alla

Lagserie Spelas inomhus under höst/vår. Lagen möter varandra i två singlar och en dubbel. En mycket omtyckt tävling bland motionsspelare.

Momenti Liberi Masters Spelas under sommaren. En tävling för motionärer med gemensam avslutningsdag med finalspel i mitten av augusti.

Alingsåsmästerskapen Går av stapeln i slutet av augusti. Det är en tävling som har spelats sedan klubben startade år 1919 och är öppen för alla. Vanligaste återkommande klasserna är herrsingel och herrdubbel, juniorsingel och juniordubbel samt knattesingel, men tidvis spelas även damklasser i mån av deltagarintresse.

Julhandicapen Årligen i december startar denna populära och prestige-fyllda tävling för motionärer och tävlingsspelare. Herrsingel, herrdubbel och den mycket omtyckta generationsdubbeln är de årligen återkommande klasserna. Även här förekommer junior- och damklasser i mån av deltagarintresse.

Nationella tävlingar

Seriespel Är en av de "tävlingar" som klubben satsar som hårdast på, allt för att främja lagspelet. Inomhus har ATK över 20 lag och utomhus över 25 lag igång i Västserien och Svenska Tennisserien.

Regionmästerskapen ATK är en av de större klubbarna i regionen och arrangerar efter regionaliseringen 2008, RM för 12-åringar inomhus. Denna tävling spelas vanligtvis i mars.

Serneke Open En öppen tävling i klasserna 11 år upp till dam och herr. Turneringen spelas i september och ingår Västtouren. En mycket omtyckt tävling med drygt 200 deltagare.

Uppdaterad: 09 AUG 2017 15:11 Skribent: Marcus Järrebring