Nyheter från SDF

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd som nu möjliggör för barn och unga (födda 2002 och senare) att delta i enstaka matcher och tävlingar utomhus.

Svenska Tennisförbundet hade sitt ordinarie årsmöte på lördagen. Åsa Hedin fick nytt förtroende som ordförande. Och Karlstads Tennisklubb fick ta emot utmärkelsen Mackes Trofé.

Igår meddelade Folkhälsomyndigheten att restriktionerna förlängs fram till 17 maj. Detta innebär att Västserien som skulle ha startat helgen 15-16 maj kommer få nya speldatum.

Det är dags att anmäla sig till Next Generation som kommer innehålla det lilla extra då man tävlingen firar 50 år.

Vänersborgs Tennisklubb söker ny tränare till hösten. Ansökan ska vara VTK tillhanda senast torsdagen den 15 april.

Svenska tennisförbundet Väst hade årsmöte i Lördags. Mötet var digitalt och ett tiotal föreningar var närvarande.

Regeringen förlängde igår sin rekommendation om att hålla statlig/regional/kommunal ”icke nödvändig” verksamhet stängd t.o.m. 1 april.

Junior SM skjuts upp

(2021-03-11 12:18)
Det råder just nu tävlingsstopp för all idrott i landet undantaget för yrkesmässigt utövande seniorspelare. Därmed saknas förutsättningar för att genomföra JSM 14/16 och USM 18/21.

För att följa Folkhälsomyndighetens senaste restriktioner som gäller från och med 1 mars har SvTF Väst tagit några beslut som påverkar våra aktiviteter. Läs mer om dem nedan.

SvTF Väst bjöd in under tisdagen regionens alla tränare till en digital tränarträff . Det var den första träffen på över ett år. Till träffen hade man bjudit in Dino Ilecic som inspirations föreläsare.

Regionmästerskapen inomhus 2021 ställs in. P.g.a. den rådande situationen har vi tagit beslutet att inte genomföra tävlingen i år.

Emilia Hollman 16 Karlstads Tennisklubb vann utmärkelsen Årets Fair play pris 2020. Emilia var en av de 4 som nominerats till utmärkelsen och var den som fick flest röster.

Under mars månad erbjuder SvTF Väst en matchledarutbildning och en tävlingsledarutbildning. Bägge sker digitalt.

Svenska Tennisförbundet Väst bjuder in till en digital tränarträff tisdagen den 2 mars klockan 10:00 med frågeställningen hur vet du att dina spelare blir bättre?

E-post: info@alingsastk.nu