Sammanfattning från årsmötet den 22 mars

27 MAR 2022 21:49
Närmare 50 medlemmar och föräldrar deltog på ATKs årsmöte som denna gång hölls på Mjörnvallen. Vi är väldigt glada för det stora engagemanget och tackar alla deltagare! Årsmötet gällde 2021 - klubbens 103e verksamhetsår.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2022 21:49

ATK hade vid årets slut 496 medlemmar, en ökning mot föregående år då vi hade 448 medlemmar. 178 personer var under 21 år, en ökning mot föregående års 135 personer.

Föreningen äger tennishallen och arrenderar marken runt om av Alingsåshem. Att vi äger vår egen hall är en stor fördel men innebär också att vi själva måste ta hand om underhållet och skötseln av hallen. Några av de aktiviteter som utförts under 2021 är: servat och underhållit utebanor och bevattningssystem till dessa, köpt in nya domarstolar till utebanorna, påbörjat installation av fiber, uppgraderat tavlor och skyltar, uppgraderat värmesystem, köpt maskin för rengöring av banor inomhus.

2021 gjorde föreningen ett positivt resultat med 42 818 kr vilket får ses som ett mycket bra resultat i dessa tider.

Alingsås vann Årets Serieklubb i Västserien 2021! ATK vann med 80 poäng före tvåan Skultorps TK på 42 poäng och treorna Karlstad TK och Sandareds TK på 39 poäng. Årets Serieklubb blir den förening som under året samlat flest poäng genom tätplaceringar i utomhus och inomhus serien. ATK ställde upp med 24 lag under seriespelet utomhus och 20 lag inomhus. Under årsmötet delade det ut pris till alla seriesegrare, i år hela 17 lag!

Under årsmötet delades det även ut pris för sommarens La Liga-spel. La Liga syftar till att uppmuntra till spontanspel. Julian Ljungström Norin vann med 27 poäng och tvåa kom Felicia Dalin, Esmeralda Dalin och Elis Draxl på 21 poäng.

ATKs A-lag slutade på 6e plats i Svenska Tennisligan div 2 Väst vilket innebar att man klarade av målsättningen att hålla sig kvar i division 2.

Under årsmötet godkändes valberedningens förslag på den nya styrelsen
Ordförande Magnus Thyni
Vice ordförande Malin Dahlin
Kassör Joakim Pinnola
Sekreterare Amanda Larsson
Ledamot Fredrik Jaeger
Ledamot Peder Nilsson
Ledamot Claudia Nilsson
Ledamot Claes Bengtsson

Suppleant Malin Giselsson
Suppleant Jussi Verkenius

Vi tackar för ett fint 2021 och ser fram mot ett fortsatt fint 2022.

Hälsningar styrelsen

Skribent: Claudia Nilsson Sanchez