AM 2020 färdigspelat

21 AUG 2020 17:07
Så var Alingsås Mästerskapen färdigspelat för den här gången. Tre klasser spelades, singel B, juniorsingel och knattesingel.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2020 17:07

I singel B pallade de båda favoriterna Patrik Gustafsson och Amir Tavakol för favorittrycket genom att ta sig till final. Tavakol fick dock kämpa hårt i semifinalen mot Peder Nilsson som toppat formen lagom till AM. Tavakol visade dock upp sin rutin när han vann de viktiga bollarna i det avgörande matchtiebreaket som slutade 10-8. Finalen blev en stenhård drabbning som tyvärr fick avgöras inomhus pga regn. Här tröt krafterna för Tavakol som fick se sig slagen med siffrorna 4-6 6-4 10-6.

Juniorsingelfinalen blev också den en jämn och välspelad historia mellan Lucas Parnebo och Paulina Hultberg. 7-5 7-5 slutade den drabbningen i Parnebos favör efter att han vänt ett ett stort underläge till vinst i andra set.

I knattesingeln vann Julian Ljungström och Benjamin Hagman sina respektive poolspel på ett övertygande sätt. I finalen som också den var välspelad visade sig Ljungström vara den något säkrare och kunde vinna i raka set med siffrorna 6-3 6-4.

Lucas Parnebo & Paulina Hultberg

Julian Ljungström