Förbundsinfo

Bäckefors Tennis vann Dalslandserien

(2020-08-10 11:20)
Dalslandserien för herrar har uppstått igen genom Högsäters ordförande Bosse Jacobsson som upphovsman. Förra året deltog 4 lag men ett ökande intresse gjorde att sammanlagt kom 7 lag till start i år.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Allvarliga konsekvenser när restriktioner ligger kvar

(2020-08-04 15:44)
Idag har det första av tre möten ägt rum där idrottsminister Amanda Lind bjudit in Riksidrottsförbundet och ett antal specialidrottsförbund för att lyssna hur coronapandemin påverkar idrottsrörelsen.

Nyhet från Svenska Tennisförbundet Väst

Väst framgångsrikt under VSM i Båstad!

(2020-08-04 13:25)
Förra veckan 24 juli fram till 2 augusti spelades veteran SM utomhus traditionsenligt i Båstad. Efter veckans slut kunde Väst summera två SM guld!

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

En idrottsrörelse för alla – mot homo-, bi- och transfobi

(2020-07-27 11:22)
Denna vecka är det Stockholm Pride, digitalt. RF uppmärksammar den viktiga festivalen vars huvudbudskap – att alla ska ha möjlighet att få vara sig själva och älska vem en vill – går helt i linje med idrottens värdegrund.

Läs intervju med Tennisförbundets nye ordförande i Lysekilsposten

(2020-07-27 10:29)
Åsa Hedin som är Svenska Tennisförbundets första kvinnliga och nya ordförande besöker Fiskebäckskil varje sommar.

Regionsmästerskapet (RM)

(2020-07-27 09:36)
Nu är det dags för RM utomhus igen som kommer att spelas den 14-16 augusti. Sista anmälningsdagen är den 2 augusti. Vi kommer att ta ut spelare för de som deltar i 14 års singelklasser till Pirres Pokal och Sofia cup. Så glöm nu inte att anmäla er.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Remiss om förändringar i idrottsgymnasiesystemet

(2020-07-17 08:46)
Regeringen föreslår att systemet med både riksidrottsgymnasier, RIG, och nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU, görs om. Riksidrottsförbundet ska nu diskutera förslaget i dialog med specialidrottsförbunden.

Fortsatt dialog med Folkhälsomyndigheten

(2020-07-16 13:12)
Under både juni och juli månad har Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten haft fortsatt dialog. I nuläget finns ingen planerad förändring av de rekommendationer och förbud som gäller. Nästa avstämning sker i augusti.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Ha en fin idrottssommar – utan trängsel

(2020-07-01 12:00)
Idrottsrörelsens förbund och föreningar har arbetat hårt för att minska spridningen av coronaviruset. Självklart ska vi bidra med det vi kan även under sommaren. Här är några tips på vägen.

Nyhet från Svenska Tennisförbundet Väst

Svensk Tennis bjuder in till framtidsträff

(2020-06-25 12:22)
Svenska Tennisförbundet Väst i samarbete med SvTF bjuder in alla föreningar till en framtidsträff. I region Väst kommer träffarna äga rum i Karlstad 7 september och Trollhättan 8 september.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

RF kommenterar fördelningen av stöd till elitlagidrotter

(2020-06-25 12:10)
Fördelningen av krisstödet som lagidrotterna gör till sina föreningar bygger på tappade intäkter för framför allt publik. Det visar också på utmaningar i vårt jämställdhetsarbete framåt, skriver RF:s ordförande Björn Eriksson.

Höstens tränarutbildningar

(2020-06-23 14:43)
Under hösten erbjuder Svenska Tennisförbundet Väst de grundläggande tränarutbildningarna! Tennisens Plattform 29-30 augusti och TGU 1 7-8 november och 5-6 december.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idrottsministern får viktig post i WADA

(2020-06-22 16:23)
Utnämningen av Sveriges idrottsminister Amanda Lind till en av posterna i WADA:s (World Anti-Doping Agency) stiftelsestyrelse är betydelsefull för Svensk Antidoping.

Dalslandsserien

(2020-06-22 09:52)
Klubbar i Dalsland har skapat en egen serie.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Nya jämställdhetsprojekt får stöd av RF

(2020-06-16 11:19)
Sexton nya jämställdhetsprojekt har fått projektstöd av RF och drar igång för att trappa upp arbetet med jämställda styrelser och beredande organ.

Cervera 2

E-post: info@alingsastk.nu