Tennisskolans utvecklingsgrupp

För att börja i tennisskolans utveklingsgrupp skall man ha gått i bas och knattetennis eller ha tidigare erfarenhet av tennisspel.

När du är i ålder 8-10 år är du ofta mogen att gå vidare till nästa steg i din tennis.

Du vill tränar du minst 2 timmar/vecka och är nyfiken på att testa att spela seriespel och andra tävlingar.

Alingsås tennisklubbs har en treårig utbildningsvision för att stärka och utveckla våra unga spelare i klubben så här ser den ut:
År 1 tränar du minst 2 timmar i vecka, år 2 och 3 vill du ökar till minst 3 timmar i vecka, det finns självklart utrymme för att träna mer.

I Tennisskolans Utvecklingsgrupp ingår följande evenemang och tävlingar:
*Davis Cup skola i Alingsås, träning i tävlingspel på hemma plan
*La Liga i Alingsås, sommarutmaning där många speltimmar ger poäng
*Seriespel om du är uttagen, du blir inbjuden i ett lag som spelar mot andra lag i Västra Götaland.
*Från år 3 tror vi att du är redo att vara med i SERNEKE Open i Alingsås

Uppfylls ovanstående erhålls nedanstående förmåner:
* Anmälningsavg. till seriespel, banhyra, bollar, fika
* Reducerad avgift vid spontanspel
* Ersättning för spel på Svensk Tennis Västtour
* Anmälningsavg. betald till RM, Next Generation Cup och SERNEKE Open
* Deltagaravgift betald för uttagna spelare till läger i SVTF:s eller Region Västs regi

Är du intresserad och undrar om ditt barn är redo. Kontakta tränarna så får du mer information av dem.

Uppdaterad: 17 JAN 2019 17:13 Skribent: Marie Andréasson