Förbundsinfo

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Ungas engagemang nyckel till fortsatt idrottande

(2019-11-15 12:52)
Ungas intresse för träning och hälsa ökar och fler vill vara med och påverka samhället. Om idrottsrörelsen lyckas ta till vara ungas engagemang kan fler fortsätta att idrotta längre, enligt Ungdomsbarometerns rapport om ungas träningsvanor.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idrottsrörelsen höjer kunskapen om terrorberedskap

(2019-11-14 08:55)
Den 14 november hölls utbildningen ”Idrottsrörelsens terrorberedskap” i Stockholm. Satsningen är ett led i samarbetet mellan Riksidrottsförbundet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polismyndigheten.

Nyhet från Svenska Tennisförbundet Väst

Dags att söka till tennisgymnasium

(2019-11-12 13:58)
Det är dag att söka till tennisgymnasium. Ansökningstiden för alla NIU är öppen mellan 12 november- 1 december.

Bra samarbete mellan grannklubbar

(2019-11-12 10:14)
Tennisklubbarna Skövde TF och Skultorps TK arrangerade för tredje året i rad höstlovsaktiviteter ihop. I år bestod aktiviteterna utav Skövde Mästerskapen och Knattelägret.

Föreningarna vinnare i Folkspels miljonutdelning

(2019-11-06 15:06)
Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel delar i år ut hela 142 miljoner kronor till idrottsrörelsen. En viktig intäkt för Ullareds Idrottsallians och många andra idrottsföreningar i landet.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Familjer på skateboard ska få fler i rörelse

(2019-10-29 14:05)
Framåtfonden fortsätter stötta projekt som inspirerar till rörelse i nya aktiviteter. Bland projekten i höstens utdelning finns Skateboardförbundets satsning på nybörjarkurser för barn och föräldrar.

Tränarträff i Skövde

(2019-10-25 09:12)
Igår hölls en tränarträff i Skövde för tränarna i zon öst!

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idrottens stöd ändras för att nå fler

(2019-10-25 08:43)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

Tränarträff i Borås

(2019-10-22 14:50)
På tisdagsförmiddagen hölls en tränarträff för klubbarna i Sydzonen i Borås. På schemat stod svensk tennis framtid, diskussion om sammanslgning av region Väst och Göteborg m.m.

Seriespelet i fokus

(2019-10-13 15:52)
Förra helgen startades seriespelet upp runt om i regionen men även i hela Sverige. Seriespelet har så många fördelar oavsett vilken ålder.

SO Touren i Lidköping

(2019-10-10 13:35)
I helgen spelades 2 stycken SO Tour tävlingar i Lidköping. På bilden ett glatt gäng 15 stycken Maxi spelare! LTK genomförde även en minitävling där 7 barn deltog under tränare John Karlmans ledning.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

SM-veckan gav Malmö många positiva effekter

(2019-10-09 12:09)
Upplevelseinstitutet har på uppdrag av Riksidrottsförbundet och Malmö stad utvärderat SM-veckan sommar i Malmö. Analysen visar på ett fortsatt stort intresse och en hög turistekonomisk omsättning för evenemanget.

Dags att nominera till Idrottsgalan

(2019-10-07 14:29)
Nomineringsjuryn för Idrottsgalan 2020 sammanträder i början av november. Specialidrottsförbunden behöver skicka in sina förslag på nomineringar senast den 25 oktober.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Missa inte podden om idrott och politik

(2019-10-04 08:38)
I podden Idrott och politik lyfter RF-medarbetarna Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén olika politiska frågor ur idrottens perspektiv. Den här veckan handlar det om Vänsterpartiets idrottssatsningar.

Nya tränare utbildade

(2019-10-01 08:58)
I helgen genomfördes Tennisens Plattform i Hammarö som är det första steget i tennisens utbildning. 9 nya tränare fick ta del av kunskaper där Jonas Ackerot Hammarö var ledare.

E-post: info@alingsastk.nu