Vuxentennis

Vi drar nu igång med testverksamhet under HT 2011 för Vuxentennis. Klubbens målsättning  med vuxentennis är att deltagarna i kurserna känner gemenskap, får fysisk träning och lär sig tennisspelets grunder och regler. Med varierande övningar och teknikträning utvecklar de sin egen tennis där vi har som mål att de håller tennisintresset vid liv genom att de deltar i klubben aktiviteter som kontrakstimmar/morgontennis m.m. En mycket viktig del är att de tycker det är roligt och att deltagarna känner sig nöjda med kursernas upplägg och innehåll.
Träningsinformation:
Hösttermin (14 veckor) : Torsdagar 17:30-18:30 8 platser, Söndagar  18:30-19:30 8 platser, Söndagar  19:30-20:30 8 platser

Medlemskap:
Vi vill givetvis att ni skall vara medlemmar i Alingsås TK och stödja vår verksamhet, men har inför denna testverksamnet HT 2011 har vi inget krav på medlemsskap.
Frågor och svar:
Nedan följer de vanligaste frågorna kring träningsverksamheten.
Fråga: Hur anmäler jag mig till träningsverksamheten?
Svar: Du anmäler dig genom att maila This is a mailto link. Meddela att det gäller Organiserad träning Vuxentennis och
Namn, Adress, telefon och mail. Då har vi samtliga uppgifter som vi behöver och kontaktar dig. Alla utskick sker till den e-mail du angivet vid anmälan.
Fråga: Kan man anmäla sig till träning mer än 1 h/ vecka?
Svar: Ja, det går bra ha önskemål om fler timmar.
Fråga: Kan man anmäla sig till träning när som helst?
Svar: Ja
Fråga: Om jag börjar mitt i en termin, hur påverkas avgiften?
Svar: Du betalar inte full avgift. Börjar du mitt i en termin betalar du t.ex. halva.
Fråga: Vad finns det för träningsupplägg?
Svar: Varje tränare är ansvarig att följa gruppens målsättningar och ambitionsnivåer. Ett upplägg finns för att skapa en varierad träning. Du har själv möjlighet att påverka.
Fråga: Måste man vara medlem för att delta i träningsverksamheten?
Svar: Ja
Träning: 1-3 h/vecka, 1 tränare/4 deltagare
Kostnad: 1 h/vecka 1600 kr
         2 h/vecka 3200 kr
         3 h/vecka 4800 kr

Klubbens målsättning med vuxentennis är att deltagarna i kurserna känner gemenskap, får fysisk träning och lär sig tennisspelets grunder och regler. Med varierande övningar och teknikträning utvecklar de sin egen tennis där vi har som mål att de håller tennisintresset vid liv genom att de deltar i klubbens aktiviteter som kontraktstimmar/morgontennis/interna tävlingar m.m. En mycket viktig del är att de tycker det är roligt och att deltagarna känner sig nöjda med kursernas upplägg och innehåll.

Träningsinformation:
Hösttermin (12 veckor) : Tisdagar 18.30-19.30 4 platser Torsdagar 17:30-18:30 8 platser, torsdagar 18.30-19.30 4 platser, lördagar 10:30-11:30 8 platser, söndagar 16:30-17:30 8 platser, söndagar 17:30-18:30 8 platser, söndagar 18:30-19:30 8 platser och söndagar 19:30-20:30 8 platser. Först till kvarn gäller.

Anmäl ditt intresse för VT 2018 här.

Vecka 3

Slut
Vecka 19

Medlemskap:  Från och med 2016 är det obligatoriskt att vara medlem i Alingsås TK för att delta i vuxenkurs.

Frågor och svar:
Nedan följer de vanligaste frågorna kring träningsverksamheten.

Fråga: Hur anmäler jag mig till träningsverksamheten?
Svar: Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett mail till This is a mailto link med:
• Person och adress uppgifter
• Din e-mail eftersom träningschema skickas dit
• Dagar/tider du kan spela och antal timmar du önskar
• Meddela gärna om du är nybörjare samt om du är medlem eller ej.

Eftersom deltagarantalet är begränsat är det principen "först till kvarn" som gäller. Då får vi samtliga uppgifter som vi behöver och kontaktar dig. Alla utskick sker till den e-mail du angivet vid anmälan.

Fråga: Vilken åldersgräns gäller?
Svar: Deltagarna måste vara över 18 år.

Fråga: Kan man anmäla sig till träning mer än 1 h/ vecka?
Svar: Ja, det går bra att ha önskemål om fler timmar.

Fråga: Kan man anmäla sig till träning när som helst?
Svar: Ja.

Fråga: Om jag börjar mitt i en termin, hur påverkas avgiften?

Fråga: Vad finns det för träningsupplägg?

Fråga: Måste man vara medlem för att delta i träningsverksamheten?
Svar: JA

Fråga: Kan man vara nybörjare och delta i träningsverksamheten?
Svar: JA, det går alldeles utmärkt. Är du helt nybörjare är det bra om du meddelar detta i din anmälan.

Fråga: Måste man ha ett eget tennisracket för att delta i träningsverksamheten?
Svar: Vi önskar att du om möjligt ordnar ett eget tennisracket. ATK har några få rackets för utlåning. Om du inte kan låna ett racket av någon annan eller inte har ett racket meddela oss detta i anmälan.

Fråga: Hur bokar jag en bana att spela på för nöjes skull?
Svar: Det är väldigt enkelt, du registrerar dig i vårat webbokningssystem på 3 minuter sedan kan du boka. För mer info läs under "Boka bana".

Fråga: Om man tex blir sjuk i början av eller mitt i kursen, eller av annan anledning inte kan kan delta men har betalat in anmälningsavgiften, kan man då få anmälningsavgiften tillbaka eller få den innestående på något sätt?

Svar: Vi önskar att vi hade haft denna möjlighet men tyvärr har vi inte möjighet att göra på detta sätt då det är en anmälningsavgift och du tagit upp en plats i kursen som annars någon annan skulle haft. Vid sjukdom innan kursen startat gör vi givetvis vårt bästa för att hitta en ersättare, men inget vi kan garantera. Det bästa är om du ordnar en egen ersättare i ditt ställe.

Träning: 1-3 h/vecka, 1 tränare/4 deltagare

Kostnad: 1 h/vecka 1500 kr (12 tillfällen under HT 2017)

Uppdaterad: 2017-11-20 10:00