Historik

Vid 1890-talets början anlades Alingsås första lawntennisbana i Järtas donerade park Plantaget.

1919 bildades Alingsås Tennisklubb (ATK) efter ca 25 års tennisspelande i Plantaget. Klubbens mästerskapstävling introducerades.

1927 anläggs en tennisbana i "Trekanten" på andra sidan ån. Fem år senare står även den andra banan klar, Plantaget överges därefter.

1930 sökte ATK inträde i Svenska Gymnastik och Idrottsförbundet (idag Riksidrottsförbundet).

1932 ATK startar Handicapstävling med vandringspris.

1936 invigs ATK:s första inomhusbana och klubbhus.

1938 ATK.s Börje Eklundh blir Svensk Juniormästare.

1939 ATK:s junior Lennart Bergelin vinner över sverigeettan Morgan Hultman i en uppvisningsmatch på Ullevi. Året efter hemförde Lennart Bergelin 1:a pris vid inomhusmästerskap för Juniorer i Stockholm. Storheterna Kalle Schröder och Folke Norlén spelar uppvisningsmatch på ATK:s utebanor.

1946 ATK kvalar in till Allsvenskan.

1963 Börje Eklund/Erik Wennerström vinner dubbelfinalen i Dubler Cup.

1978 kompletteras gamla hallen med en intilliggande inomhusbana.

1986 utökas antalet utomhusbanor till fyra med två nya banor vid Nolhaga park och året därpå två ytterligare som ersätter de äldre utomhusbanorna i "Trekanten".

1994 står den nya tennishallen klar med fyra inomhusbanor i anslutning till de fyra utomhusbanorna som tidigare anlagts vid Nolhaga park. Invigning sker av Kung Carl XVI Gustav den 21 september.

1996 Björn Borg spelar uppvisningsmatch mot Mattias Frisk till förmån för svensk rullstolstennis och ATK.s ungdomar.

2004 säljs de gamla tennishallarna som inte längre används för tennisspel och all tennisverksamhet är därmed koncentrerad till Nolhagaområdet.

Det finns inget album kopplat till denna sida.